Salvador Dali Savaşın Yüzü Tablosu Analizi

Salvador Dali Savaşın Yüzü Tablosu Analizi
Sanatçı: Salvador Dali Eser Adı: Savaşın Yüzü Tarih: 1940 Boyut: 64 x 79 cm Bulunduğu Yer: Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam Ekol: Sürrealizm

 

ANALİZ



 
Savaşın travma ve izleri Salvador Dali'nin çalışmalarına sıklıkla ilham kaynağı olmuştur. "Savaşın Yüzü" isimli bu çalışmasını da 1940 yılında İspanya İç Savaşı'nın sonu ile İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcı arasında yapmıştır.

 
Eserde çorak bir çöl manzarasına doğru süzülen bir yüz tasvir edilmiştir. Yüz sefalet ve terörle doludur ve savaş nedeniyle aşınır. Göz yuvaları ve ağız sonsuz bir savaş yüzünü gösterir. Yüzü çevreleyen yılanlar ise masum insanların saldırıyı geçtikten sonra bile almaya devam ettiğini gösteriyor. Bu, savaş bittikten sonra bile insanların sürekli acı çekmeye devam ettiğini göstermektedir.

 
Tuval üzeri yağlı boya olarak çalışmış olan eserde kullanılan renkler hassasiyetle seçilmiş, yüz ile çevredeki çöl arasındaki renk kontrastını belirgin bir şekilde göstermektedir. Eserin vermek istediği dehşet duygusu, atmosferine hakim olan kahverengi tonalitelerle daha da artmaktadır. Sağ alt köşede bulunan el izi de Salvador Dali’nin gerçek el izinin görülebildiği tek çalışma olarak bilinmektedir.

 

BU ESERİN PREMIUM KALİTE KANVAS TABLOSUNU SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLA



 



 
Etiketler: ünlü tabloların analizi
Kasım 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR