John Ottis Adams Eserleri ve Biyografisi

John Ottis Adams Eserleri ve Biyografisi

John Ottis Adams (1851 - 1927)



 
Amerikalı izlenimci (empresyonist) ressam ve eğitimci John Ottis Adams, William Forsyth, Richard B. Gruelle, Otto Stark ve TC Steele ile Hoosier Group of Indiana olarak bilinen peyzaj ressamları grubunun bir üyesiydi. Buna ek olarak, Adams, 1896'da Batı Sanatçıları Derneği'ni kuran grubun üyesi oldu ve 1908 ve 1909'da örgütün başkanı olarak görev yaptı.

 
John Ottis Adams 1851’de Indiana’da doğdu. 1872’de sanat eğitimi Londra’daki South Kensington School of Art’a gitti. Eğitiminin standart bir kısmı olarak Londra’daki çoğu sanat öğrencisinin yaptığı gibi, ustaların reprodüksiyonlarını çalıştı. Bu deney Adams’ı peyzaj ressamları John Constable ve J. M. W. Turner’ın çalışmalarını keşfetmesine neden oldu. Adams ayrıca sanat eğitimini finanse etmek için Londra fotoğraf stüdyosunda çalıştı. Çalışmalarını 1873 yılında tamamlayan Adams, okuldan bir sertifika aldı. Öncelikle suluboya ile çalışan bir manzara ve tür ressamı olan John Parker ile çalışmak üzere Londra’da kaldı. Adams, ressam ve sanat eğitimcisi olarak kariyerine başlamak için 1874’lerin sonunda Amerika Birleşik Devletleri’ne döndü. 1876’da Muncie’ye yerleşti ve 1877’de kendine bir stüdyo kurdu.

 
1880’de Adams Almanya’da sanat çalışmalarına devam etmeye karar verdi. Adams, ek eğitimini finanse etmek için Münih’in Alte Pinakothek Münich’teki Eski Ustaların resimlerinin reprodüksiyonlarını yaptı ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşterilerine sattı. Münih’teki diğer Amerikalı sanatçılar da aynı zamanda William Forsyth, J. Frank Currier ve Benjamin Rutherford Fitz ile birlikte çalıştı. 1880’den 1885’e kadar Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde okudu. Gyula Benczúr, çizim hocasıydı; Ludwig von Löfftz ise resim öğretmeni idi. Adams, Münih’te bir stüdyo kurmak için 1885’te akademiden ayrıldı. Ayrıca iki yıl boyunca Münih Amerikan Sanatçılar Kulübü başkanlığını yaptı. Daha sonraki 7 yıl boyunca Münih’te T.C Steele ile birlikte çalıştı ve Hoiser sanatçılarının başkanlığını yaptı.

 
Adams, 1887’de Muncie’ye döndü, şehir merkezinde bir stüdyo kiraladı ve sanat dersleri verdi ve resim yaptı. 1889’da on dört yerel işadamının maddi desteğiyle Adams ve Forsyth, Muncie Sanat Okulu’nu kurdu ve eğitmenliğini yaptı. Okul 1891’de açıklanmayan nedenlerle kapandı. Forsyth ve Adams’ın öğrencileri, Muncie Sanat Öğrencileri Birliği’ni yönetmeye devam ettiler. Adams gruba onursal üye olarak katıldı. ve burada anayurdu Indiana’nın kırlarını izlenimci bir tarzda tuvaline yansıtarak kır resimleri yaptı. Adams, daha sonra Indianapolis'teki Indianapolis Sanat Müzesi ve John Herron Sanat Okulu haline gelen John Herron Sanat Enstitüsü'nde sanat derslerinin planlanmasına ve ders verilmesine yardım etti ve Brookville yakınlarındaki stüdyosu olan Hermitage'de gayrı resmi sanat dersleri verdi.

 
Sanatçı Indiana okulunun en tanınmış ressamlarındandır. Yapıtları halen National Gallery of Art American, San Francisco’da Fine Art Museum, Metropolitan Museum ve Minneopolis Art Institute ve David Owsley Museum of Art’da sergilenmektedir.

 

SANATÇININ KANVAS TABLO ESER GALERİSİ

Etiketler: ünlü sanatçıların biyografileri
Kasım 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR