Marcelle Ackein Eserleri ve Biyografisi

Marcelle Ackein Eserleri ve Biyografisi

Marcelle Ackein (1882 – 1952)



 
Fransız oryantalist ressam Marcelle Ackein, 1882’de Cezayir’de doğdu ve çocukluğunu Cezayir’de geçirdi. Olağanüstü yetenekli bir öğrenci olan sanatçı Paris Güzel Sanatlar Okulu’nda mimarlık, heykel ve resim okudu. Kazandığı bir çok ödüle rağmen resmi jürinin “modern” bulması nedeniyle Prix de Rome ödülünü alamadı. Her ne kadar öğretmenlik yapmak zorunda olsa da, kendi çalışmalarına zaman ayırmayı başardı. Kararlılıkla Afrika’ya seyahat için sponsor peşinde koştu.

 
Fas’ta üç aylık bir süre boyunca eski imparatorluk şehirlerinden çok etkilendi. Bu yolculuktan kaynaklanan bir tablo olan Bergers au douar (Maroc) (Douar’daki Çobanlar (Fas), o zamanki sömürge müzesi (Paris Ulusal Müzesi ve Fransa, Musée National des Arts Africains ve Océanien, Paris) tarafından satın alındı. Bunun üzerine sanatçı Senegal, Nijer, Fransız Sudanı ve Gine’ye seyahat etti.

 
Orada, müzisyenleri, denizcileri çalıştı. Sırtlarında sepet taşıyan kadınları, palmiye ağaçlarını ve kulübeleri, bebeklerle dolu bir şekilde tasvir etti. Fas resimlerinde olduğu gibi, gölgeli ve uyumlu renklerin geniş bloklarıyla yapılan bu Afrika sahneleri büyük bir özgünlük üründür. Çalışmaları Oryantalist Salonlarında ve 1922 ve 1931’deki Sömürge Sergilerinde sergilenmesine rağmen, eserlerini bir araya getirip büyük bir sergi yapma fırsatı bulamadı.

 

SANATÇININ KANVAS TABLO ESER GALERİSİ

Etiketler: ünlü sanatçıların biyografileri
Kasım 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR