Kanvas Tablo Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Kanvas Tablo Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Yaşam alanlarını güzelleştirmek ve zevkle dekore etmek için en sık kullanılan yöntemlerden biri kanvas tablodur. Uygun maliyetlerle ev veya iş yerinizin dekorasyonunu yaparken aynı zamanda mekanlarınızı bir sanat galerisine ya da bir müzeye rahatlıkla çevirebilirsiniz.

 
Peki fiyat aralıkları bu kadar geniş aralıklarda değişen kanvas tablonuzu alırken nelere dikkat etmelisiniz?

 
Fiyatları belirleyen en önemli unsurlar malzemelerin kaliteleridir. Bir kanvas tablo alırken en başta kullanılan tuvalin içeriğine dikkat edilmedir. %100 pamuk içerikli ve gramajı ağır olan tuvallerde her zaman baskı renkleri daha doygun ve kaliteli durmaktadır. Tuvallerin polyester katkılı ve ince olmamalarına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Tuvalin dışında, kullanılan mürekkebin doldurma olmayıp orijinal mürekkep olması da ikinci önemli unsurdur. Orijinal mürekkep kullanılan kanvas tabloların renkleri hem daha canlı hem de daha uzun ömürlü olurlar. Üçüncü önemli unsur ise kullanılan ahşap şasenin kalitesi ve kalınlığıdır. Kanvas tablonuzu almadan önce kullanılan şasenin (kasnağın) kalınlığını incelemenizi, bir bilgi yoksa sormanızı tavsiye ederiz. 3 cm’den ince kasnaklarda hem tablo kendini göstermez hem de çabuk bükülme yaşanır.

 
Tüm bunların dışında kullanılan görselin kalitesi ana belirleyici unsurdur. Her görselin kalitesi ve büyüklüğü her ölçüde basılmaya izin vermemektedir. Aksi takdirde baskı kalitesinde bozulmalar, pikselleşmeler oluşur. Sergilenen her görselin tek tek incelenip baskı ölçülerinin kalitesinin izin verdiği sınıra göre ayarlanması gerekir. Kanvas tablo almayı düşündüğünüz yerlere bu konudaki endişelerinizi rahatlıkla danışabilirsiniz.

 
Unutmayın, tablo bir zevk işidir! Kanvas tablolarınızın kalitesi ise duvarınıza astığınız tablonun zevkle tadını çıkarmanızda çok önemlidir.
Etiketler: kanvas tablo
Mart 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR